tirsdag 17. april 2018

Ap.gj.5

Dagens kapittel er et (i mine øyne) vanskelig kapittel å forstå... Det starter med ekteparet Ananias og Saffira. De løy for å oppnå større ære enn de fortjente. Jeg kan forstå at det de gjorde var synd. Men konsekvensene var brutale - og det hendte til og med etter Jesu død og oppstandelse. De rakk ikke en gang å be om nåde? Jeg forstår at de gjorde feil. Det er konsekvensene jeg ikke forstår. Den skremte menigheten på den tiden også;
11 Men hele menigheten og alle som hørte om det, ble grepet av frykt.
12 Mange tegn og under ble gjort blant folket ved apostlenes hender. Og alle de troende holdt sammen og møttes i Salomos buegang. 13 Ingen andre våget å være sammen med dem, men folket satte dem høyt.


Kapitlet fortsetter å fortelle om tegn og under. Både i form av helbredelse (v.14-16) og i form av overnaturlige ting. 
19 Men en Herrens engel åpnet fengselsportene om natten, førte dem ut og sa:20 «Gå og still dere opp på tempelplassen og forkynn for folket hele budskapet om livet.»

Apostlene ble igjen fengslet, og nå ville noen rydde dem av veien (v.35) Da står fariseeren Gamaliel fram og sier noe som gleder meg, 2000 år senere ;-D
 38 Og nå sier jeg dere: La disse mennene være, la dem gå. For er dette en sak og et tiltak som bare er menneskeverk, blir det ingenting av det. 39 Men er det av Gud, da kan dere ikke stoppe dem.

Jeg er takknemlig for at Guds verk fortsetter å gå fram!
Men jeg kjenne også sorg over at vi strever... 
Kjære Gud - dagens kapittel er vanskelig å forstå. Både det som hendte Ananias og Saffira, og det utrolig sterke som skjedde med apostlene - av tegn og under. Du Herre, var så utrolig mektig tilstede. 
Herre, vi lengter etter å se mer av ditt verk i dag. Se at himmelen er i aktivitet.. Se at vi er på rett vei - og om vi ikke er det, så veiled oss rett igjen!

I salme 139 ber jeg sammen med David;
23 Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte,
        prøv meg og kjenn mine tanker.
   
 24 Se om jeg er på den onde vei,
        og led meg på evighetens vei.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar