mandag 19. mars 2018

Ap gj 1

Jeg har flere ganger sagt at emmausvandrerne må ha opplevd verdens beste bibeltime, der de fikk høre Jesus selv legge ut skriftene for dem. I dagens kapittel får vi se noe av det samme. 

3 Han stod fram for dem etter sin lidelse og død og gav dem mange klare bevis for at han levde; i førti dager viste han seg for dem og talte om det som har med Guds rike å gjøre. 

Men det beste Jesus kom med denne gangen, var løftet om Den Hellige Ånd

 8 Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og like til jordens ender.»

Så reiser Jesus til himmelen, med løfte om å komme igjen på samme måte. Det blir spennende :-D Heldigvis er han her allerede gjennom Den Hellige Ånd

Jeg legger også merke til at de som mottok Den Hellige Ånd, de var forberedt og ventet. Jesus kaller, også er det opp til oss om vi er åpne og mottagelige.

 13 Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til. Det var Peter og Johannes, Jakob og Andreas, Filip og Tomas, Bartolomeus og Matteus, Jakob, sønn av Alfeus, Simon seloten og Judas, sønn av Jakob. 14 Alle disse holdt sammen og var utholdende i bønn; også kvinnene og Maria, Jesu mor, og hans brødre var med dem.

I siste del av kapitlet snakker de om Judas. Det er mange som rister på hodet og som er sinte på Judas - men også når Jesus ble forrådt, kalte han Judas for venn (Matt.26) Han hadde vært en av dem hele tiden. 
Vi vet også at når Judas oppdaget hva han virkelig hadde gjort, angret han dypt. Jeg tror Jesus følte sorg over sin venn. 

Herre, takk for Den Hellige Ånd. Den kaller på syndere og overbeviser om synd. Ikke for å dømme, men for å veilede til frelse. Herre, i dag ber jeg for mange som trår feil og som sliter med tanker og følelser rundt det. Takk at du vil dem godt! Hjelp dem.
Takk at du hjelper meg hver gang jeg trår feil. Herre, jeg er alltid i dine hender.

(Gjengitt i 2021)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar