onsdag 6. desember 2017

5.Mos 23

Dagens moselov forteller om hvem som ikke har adgang til menigheten.... og den var streng. 
Kjenner meg jo takknemlig for at Paulus kom og underviste om den NYE pakt, der det ikke var forskjell på noen (Rom.3;21-31)

Neste avsnitt handler om renhet i leieren. Et kjempebra motto, men jeg må innrømme at jeg smiler av både regler og argumenter. Ikke fordi de tok feil (det var rett for dem) men fordi de virker så rart i min kultur. (v.9-14)

Den siste delen oppfordrer til å gjøre rett mot Gud og medmennesker. Smiler igjen av siste vers, men denne gang er det noe jeg kjenner igjen. Det er nesten som om bibelen sier det er greit å gå på epleslang.... (leeer)  

 24 Når du kommer inn i en annen manns vingård, kan du spise så mye druer du vil, til du blir mett. Men du må ikke sanke i spann. 25 Når du kommer inn på en annen manns åker, kan du plukke aks med hånden. Men sigd må du ikke bruke på annen manns korn.

Kom til å tenke på et barndomsminne - hele familien på to voksne og fire barn ble med når vi skulle kjøpe selvplukka jordbær. Oppfordringen fra mor var klar "Spis unger, det er nå det er gratis".... :-D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar