mandag 20. november 2017

2.Krøn 20

Vi får høre mer om kong Josjafat i dagens kapittel. En konge som visste hvor han skulle søke råd når det ble vanskelig!

 2 Folk kom til ham med melding om dette og sa: «Det kommer en stor hær imot deg fra den andre siden av sjøen, fra Edom. De står allerede i Haseson-Tamar» – det er En-Gedi.  3 Da ble kongen redd. Han vendte seg til Herren for å søke råd hos ham, og lyste ut faste over hele Juda.  4 Judeerne samlet seg for å søke hjelp hos Herren; fra alle byene i Juda kom de for å be Herren om råd.
12 Vår Gud, vil du ikke holde dom over dem? For vi har ikke styrke nok til å stå imot denne store hæren som kommer mot oss. Vi vet ikke hva vi skal gjøre; men våre øyne er vendt mot deg.

 13 Alle judeerne stod der for Herrens åsyn, selv småbarna, konene og sønnene deres var med. 14 Da kom Herrens Ånd – midt i forsamlingen – over levitten Jahasiel, sønn av Sakarja, sønn av Benaja, sønn av Je’iel, Mattanjas sønn, som var en av Asaf-sønnene. 15 Han sa: «Lytt, alle judeere og dere som bor i Jerusalem, og du kong Josjafat! Så sier Herren til dere: Frykt ikke og vær ikke redde for denne store hæren; for dette er ikke deres kamp, men Guds.

Mye sitat i dag, men jeg syntes det er så sterkt!  Alle var med, store og små, da Herrens Ånd falt over forsamlingen og kom med stor trøst og styrke!

 18 Da bøyde Josjafat seg med ansiktet mot jorden, og alle fra Juda og Jerusalem falt ned for Herren og tilbad ham. 19 De levittene som hørte til Kehat- og Korah-sønnene, reiste seg og lovet Herren, Israels Gud, med sterk og høy røst.

En viktig detalj i dagens kapittel, er lovsangen. Både før, under og etter kampen. Det er sterkt og lese!

 26 Den fjerde dagen kom de sammen i Lovprisningsdalen, og der lovet de Herren. Derfor kalte de stedet Lovprisningsdalen, og det heter det den dag i dag. 27 Så vendte mennene fra Juda og Jerusalem tilbake, med Josjafat i spissen, og glade kom de til Jerusalem; for Herren hadde gitt dem den glede å vinne over fiendene. 28 Med harper, lyrer og trompeter drog de inn i Jerusalem, til Herrens hus.

Det er et sterkt kapittel, selv om det slutter litt trist.... Som vi har hørt om tidligere, så gjør Josjafat (kongen av Juda) et dårlig valg ved å gå i allianse med den ugudelige kongen i Israel, og det får konsekvenser. 

Jeg ønsker likevel å legge vekt på det virkelig sterke og gode denne kongen gjorde. For visst var det bra?! Også det fikk konsekvenser. Virkelig GODE konsekvenser :-D

Herre, i dag vil jeg be for vår egen menighet, som skal samles i dag med et ønske om å gjøre noe nytt. For å gjøre DEG synlig her på hjemstedet. Også vi ønsker å søke deg, slik kong Josjafat gjorde. DU som kjenner og vet alt. Jeg ber for lovsangen i menigheten! Dagens Ord forteller virkelig hvor viktig den biten er :-D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar