mandag 16. oktober 2017

Luk 22;39-70

39 Så gikk han ut og tok veien til Oljeberget, som han pleide, og disiplene fulgte ham. 40 Da han kom dit, sa han til dem: «Be om at dere ikke må komme i fristelse!»

Slik starter dagens kapittel del. Jesus vet hvilken lidelse som ligger foran ham, og likevel er det disiplene, og omsorgen for dem, han tenker på. 

Han hadde omsorg for andre, men heldigvis så var det også noen som hadde omsorg for ham :-D
 42 «Far, om du vil, så ta dette beger fra meg! Men la din vilje skje, ikke min.» 43 Da viste en engel fra himmelen seg for ham og styrket ham. 

Jesus kommer tilbake til disiplene, og fortsatt er hans omsorg for dem der. Så var det også for disiplene og oss at Jesus var villig til å lide, dø og oppstå.

Så kommer en vanskelig del av historien; Judas som forråder Jesus. 

 49 De som var med Jesus, skjønte hva som ville skje, og spurte: «Herre, skal vi gripe til sverd?» 50 Og en av dem hogg etter øversteprestens tjener, så det høyre øret ble kuttet av. 51 Men Jesus sa: «La være med det!» Og han rørte ved tjenerens øre og leget det. 

"De forstod hva som ville skje" - men egentlig forstod de bare en liten del. Tenk at Jesus også i den situasjonen, er en som helbreder andre! DET er min JESUS!

Så kommer den kjente historien om Peter.
 61 Da vendte Herren seg og så på Peter, og Peter husket det Herren hadde sagt til ham: «Før hanen galer i natt, skal du fornekte meg tre ganger.» 62 Og han gikk ut og gråt bittert.
Så godt at det ikke endte her! Fantastiske Peter, vår trøst og vårt forbilde!

Så kommer Jesus for det høye råd, og de både spotter og plager ham. Han er tatt til fange, men han er likevel sterk. HAN vet hvem han ER.
 og de sa: «Er du Messias, så si det.» Men han svarte: «Selv om jeg sier det, vil dere ikke tro meg, 68 og om jeg spør, vil dere ikke svare. 69 Men fra nå av skal Menneskesønnen sitte ved den mektige Guds høyre hånd.»

Jeg skrev om disiplene at de egentlig ikke helt forstod (etter v.48) Men deres øyne ble åpnet, og derfor har også vi fått høre evangeliet. Selv i dag kan vi bare si at vi forstår stykkevis og delt.

Jesus takk for alt du var villig til å gjøre. SÅ høyt elsket du oss, at du var villig til å gå lidelsens vei - du som er kongenes konge. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar