fredag 20. oktober 2017

Heb 7

I dagens kapittel er det teologen Paulus som prøver å forklare ting for meg. Jeg er ikke god i teologi kjenner jeg :/ og henger ikke helt med i alle svingene. Men at Jesus, som prest på Melkisedeks vis, var en som skilte seg ut fra prestene de ellers kjente til, det forstår jeg. Og det tror jeg er det viktigste :-)

 15 Alt dette blir enda tydeligere når det står fram en annen prest, som er lik Melkisedek. 16 Han er ikke blitt prest etter en lov som krever en bestemt avstamning, men på grunn av kraften i et uforgjengelig liv. 17 Han får jo det vitnesbyrd:
        Du skal være prest til evig tid
        på Melkisedeks vis.
   
 18 Dermed blir et eldre bud opphevet, fordi det er svakt og unyttig. 19 Loven førte jo ikke noe til fullendelse. Men nå blir den avløst av noe bedre, et håp som gjør at vi kan nærme oss Gud.


 23 Dessuten har det vært flere av disse prestene; for døden hindret dem i å fortsette. 24 Men Jesus har et prestedømme som ikke tar slutt, fordi han er og blir til evig tid. 25 Derfor kan han også fullt og helt frelse dem som kommer til Gud ved ham, fordi han alltid lever og går i forbønn for dem.

Et sterkt kapittel! Trenger ikke legge noe til her, annet enn en stor takknemlighet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar