søndag 15. oktober 2017

Daniel 11

Det kommer mange detaljer i dagens profetiske kapittel. Detaljer jeg ikke vil prøve en gang, å tolke....  Jeg vil likevel ta fram noe.

Jeg starter med dette;

27 Begge kongene har ondt i sinne. De sitter ved samme bord og taler løgn. Men deres planer lykkes ikke. For enden kommer først til den fastsatte tid.

Vi har et uttrykk som sier "Mennesker spår og Herren rår" - og det er litt av min holdning må jeg innrømme. Nå var det noe annet med gudsmannen Daniel. Han fikk syner og åpenbaringer fra Gud selv. Men når vi mennesker begynner å tolke det i ulike retninger, det er da jeg ikke helt henger med. Og jeg trøster meg med at Gud vet hva han gjør. Jeg tror også at den som holder seg nær til ham, vil forstå det de trenger å forstå. 

Det var imidlertid en ting av denne profetien som fikk meg til å tenke på at den kunne gjelde de første kristne.

 32 Dem som synder mot pakten, lokker han (den onde kongen) til frafall med glatte ord. Men det folk som kjenner sin Gud, står fast og viser det i gjerning. 33 De forstandige i folket hjelper de mange til innsikt. Men en tid blir de offer for sverd og bål, fangenskap og plyndring. 34 Mens de er i trengsel, får de litt hjelp. Men mange som slutter seg til dem, er ikke oppriktige. 35 Noen av de forstandige kommer i trengsel så de blir lutret og renset og tvettet inntil endetiden. For ennå er det en stund igjen til den fastsatte tid.

Det var mange som måtte lide og dø blant de første kristne. Selv i dag er det steder i verden hvor dette skjer. Vi ber for dem!
En annen ting som kom fram i dette verset, var de som slutter seg til de kristne. Ikke alle er oppriktige.... dessverre. Heldigvis er det ikke vår oppgave å dømme! Vi kan bare granske vårt eget hjerte og overlate alt til Ham som kan gjøre under med både mitt og andres hjerter. 


(Fra Esekiel 36)
 26 Jeg vil gi dere et nytt hjerte og la dere få en ny ånd inne i dere. Jeg vil ta steinhjertet ut av kroppen deres og gi dere et kjøtthjerte isteden. 27 Jeg lar dere få min Ånd inne i dere, og gjør det slik at dere følger mine forskrifter og tar vare på mine lover, så dere lever etter dem. 

Også i dag ønsker jeg å be for alle som tror, og ikke minst for de som forkynner Ordet for å styrke alle som tror. Enda mer ber jeg for de som lider pga dette!

Kom til å tenke på Jesu bønn her (Joh 17);
 14 Jeg har gitt dem ditt ord. Men verden har lagt dem for hat, for de er ikke av verden, likesom jeg ikke er av verden. 15 Jeg ber ikke om at du skal ta dem ut av verden, men at du skal bevare dem fra det onde. 16 De er ikke av verden, likesom jeg ikke er av verden.17 Hellige dem i sannheten; ditt ord er sannhet. 18 Likesom du har sendt meg til verden, har jeg sendt dem til verden. 19 Jeg innvier meg for dem, så de også skal være innviet ved sannheten. 
   
 20 Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som ved deres ord kommer til tro på meg. 21 Jeg ber at de alle må være ett, likesom du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar