torsdag 5. oktober 2017

Daniel 9

Et sterkt profetkapittel i dag.Daniel har gransket skriftene og funnet noe viktig, og på grunnlag av dette gikk Daniel inn i en inderlig bønn for hele folket.

...gransket jeg, Daniel, i bøkene og la merke til hvor lenge Jerusalem etter Herrens ord til profeten Jeremia skulle ligge i ruiner; det var sytti år.  3 Jeg vendte meg til Herren Gud for å søke ham i ydmyk bønn. Jeg fastet, kledde meg i botsdrakt og strødde aske på hodet.
17 Hør nå, vår Gud, hva din tjener ber og bønnfaller deg om, og la ditt ansikt lyse over din ødelagte helligdom – for din egen skyld, Herre. 18 Min Gud, vend ditt øre hit og hør, lukk opp dine øyne og se våre ruiner og byen som ditt navn er nevnt over. For det er ikke i tillit til våre rettferdige gjerninger at vi bærer våre ydmyke bønner fram for deg, men i tillit til din store barmhjertighet. 19 Herre, hør! Herre, tilgi! Herre, gi akt på vår bønn! Grip inn, dryg ikke – for din egen skyld, min Gud! For ditt navn er nevnt over din by og ditt folk.»

Og snakk om måte å få bønnesvar på!

 20 Mens jeg ennå talte og bad og bekjente min egen og mitt folk Israels synd og bar fram for Herren min Gud en inderlig bønn for min Guds hellige fjell, 21 ja, mens jeg ennå holdt på å be, kom Gabriel, den mannen jeg tidligere hadde sett i synet, og fløy helt bort til meg. Det var ved tiden for kveldsofferet. 22 Han ville lære meg og sa: «Daniel, nå er jeg kommet for å gi deg full innsikt. 23 Da du begynte å be, gikk det ut et ord, og jeg er kommet for å fortelle deg det; for du er elsket av Gud. 

Jeg blir virkelig rørt. 
Daniel får så en profeti om framtiden som jeg ikke en gang vil prøve å tolke... det er for vanskelig for meg. Men jeg tar tak i at Gud hører bønn, og at vi er elsket. Også la jeg jo merke til at Daniel gransket skriftene og at det inspirerte ham til bønn :-D

Refleksjoner fra 2021 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar