tirsdag 10. oktober 2017

Dan 10

Dagens kapittel er virkelig spennende! Den forteller om en mektig Gud, og om engler i oppdrag.

 5 Da jeg så opp, fikk jeg øye på en mann som var kledd i lin og hadde et belte av Ufas-gull om livet.  6 Kroppen hans var som krysolitt, ansiktet skinte som lynet, og øynene var som flammer; armene og bena så ut som skinnende bronse. Når han talte, lød røsten hans som larmen av en stor folkemengde.

Når jeg først leste disse ordene, tenkte jeg at det kunne være Jesus som stod der foran Daniel. Men det kan også være en av hovedenglene...? Jeg er ikke god på dette, og skal ikke prøve å påstå noe heller. Men at dette er fra himmelens Gud, ja det tror jeg på. Og jeg aner litt av uttrykket jeg har undret på noen ganger .... en "fryktingytende" Gud... Tror jeg hadde blitt skremt jeg også, om en slik fyr stod foran meg. 
Beskrivelsen Daniel kommer med, ligner litt på den vi ser i åpenbaringen også (Åp.1;12-16)

Et skremmende syn, og en sterk røst. Men ordene er både trøstende og milde.

  12 Så sa han til meg: «Vær ikke redd, Daniel. For fra den første dagen du satte deg fore å vinne forstand og ydmyke deg for din Gud, er dine ord blitt hørt; og på grunn av dine ord er jeg kommet. 

Legg merke til hvilken kraft det har vært i Daniels bønner. 

De neste versene forteller om engler i oppdrag. Jeg kjenner ikke hele denne historien, men det er så spennende å se hvordan himmel og jord henger sammen. Det er mye mellom himmel og jord vi ikke ser. 

 13 Fyrsten over Perserriket gjorde motstand mot meg i 21 dager. Da kom Mikael, en av de fremste høvdingene, og hjalp meg. Jeg forlot ham der hos perserkongen. 14 Nå er jeg kommet for å la deg få vite hva som skal hende folket ditt i de siste dager. For dette er enda et syn som gjelder de dagene.»

Daniel blir fortsatt skremt av dette synet, og kjenner hvordan han blir svakere og svakere. Da kommer på nytt trøstende og styrkende ord;
 18 Han som lignet et menneske, rørte ved meg enda en gang og styrket meg. Han sa: «Vær ikke redd, du som er elsket av Gud. Fred være med deg! Vær frimodig og sterk!» Og mens han talte med meg, fikk jeg styrken tilbake, og jeg sa: «Tal, herre! For du har styrket meg.»


Fantastisk! En Gud som SER hele Daniel (og HELE deg og meg :-)

De siste versene forteller mer om det som skjer i himmelrommet. Spennende!

Jeg kom til å tenke på Paulus sine ord i efeserbrevet, om å ta på Guds fulle rustning. Husker du en av grunnene?

Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! 11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep. 12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.  (Ef.6)

Når jeg leser Daniels bok i dag; tenk hvilken hær vi kjemper SAMMEN med! Wow

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar