mandag 2. oktober 2017

5.Mos 9

Det er en sterk åpning i dagens kapittel. Israel er ved "målstreken" og skal innta landet. 

Hør, Israel! I dag skal du gå over Jordan for å komme inn i landet og drive bort folkeslag som er større og sterkere enn du, og som har store byer med himmelhøye festningsmurer.

Teksten fikk meg til å tenke på prekna jeg hørte i går. Hun snakket om vår kirke. Det den har vært.... og det den er (Hva har du i huset?) og ikke minst hva den kan bli. Våg å brette og arma og ta i et tak :-)  Også vi har helt sikkert noe "kjemper og høye murer" å møte, men vi har en Gud som er større enn som så. En som sier det er verdt å GÅ.

Det er et dramatisk kapittel også, for Gud utrydder jo de som allerede bor der. Det er ikke alltid så lett å forstå Guds veier, men i v.4 får vi i alle fall se litt av bakgrunnen til det som skjer. En annen viktig ting får Israel vite;

 6 Så vit da at det ikke er på grunn av din rettferdighet Herren din Gud lar deg vinne dette gode landet. For du er et stridlynt folk.

Jeg vil legge til at den eneste rettferdigheten vi kan skilte med, er JESUS.

Videre leser vi om dette stridlynte folket som Herren faktisk ville utrydde, og gjøre Moses til far for et nytt folk... Moses går i forbønn for dem, en bønn som virker. (v.25-29)

Herre, i dag løfter vi opp alle våre bønnebarn og ber for dem!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar