søndag 8. oktober 2017

2.Krøn 11

Rahabeam som startet kongedømmet så dårlig, gjør det heldigvis bedre i dagens kapittel. Nå satt han igjen med bare en liten del av Israel, men denne delen gjorde han sterk.
En annen viktig ting som dukket opp her, men som manglet i forrige kapittel, det var en konge som hørte på råd fra Gud (v.3-4)


Men det ser ikke ut til at kong Jeroboam gjorde det (Han som nå var konge over den andre, største delen av Istrael) Enda han hadde fått dette kongeriket stadfestet tidlig gjennom en profeti. 

  13 Prestene og levittene i hele Israel kom fra alle kanter av landet og gikk over til Rehabeam. 14 Levittene forlot sine jorder og sine eiendommer og drog til Juda og Jerusalem, fordi Jeroboam og hans sønner drev dem bort fra tjenesten som prester for Herren. 15 Han innsatte andre prester på offerhaugene, for bukkene og kalvene som han hadde laget. 16 Folk fra alle Israels stammer som la vinn på å søke Herren, Israels Gud, fulgte prestene og levittene; de kom til Jerusalem for å ofre til Herren, sine fedres Gud. 17 De styrket kongedømmet i Juda og sikret riket for Rehabeam, Salomos sønn, i tre år. For så lenge fulgte de i Davids og Salomos spor.

Resten av kapitlet forteller om Rehabeam og sønnene hans. 

Jesus, i dag vil jeg be for de som styrer landet vårt. Jeg ber for dem alle, men jeg ber ekstra for de som tror på deg. Styrk dem i det de gjør, la troen på deg være drivkraften. Minn dem på hva de har i deg! Jeg ber for landet vårt. Jeg ber for våre menigheter. Takk for alle som ber! Åh, jeg fikk også lyst til å be for alle menigheters bønnemøter. Her trenger vi vekst, ja vi trenger folk som ber! Herre, jeg blir glad ved tanken på at også du ber med oss.

26 På samme måte kommer også Ånden oss til hjelp i vår svakhet. For vi vet ikke hva vi skal be om for å be rett, men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke kan uttrykkes i ord. 27 Og Gud som gransker hjertene, vet hva Ånden vil; for det Ånden ber om for de hellige, er etter Guds vilje.
34.....Kristus Jesus døde, ja, mer enn det, han stod opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han går i forbønn for oss. (Fra Rom 8)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar