lørdag 9. september 2017

Dan 3

Dagens historie er noe jeg kjenner igjen fra søndagsskolen. Nesten litt rart.... for det er en veldig dramatisk historie. Men så utrolig spennende også!! Det handler om Sadrak, Mesak og Abednego - tre menn med sterk tro, tillit og kjærlighet til Gud. En velkjent historie for mange. 


For et mot disse tre hadde! Med en alvorlig trussel hengende over seg, var de likevel trofast mot Gud. Kongen var overrasket og spør om de virkelig tror at Gud vil redde dem. Og de svarer dette;
 17 Om så skal være, makter vår Gud som vi dyrker, å redde oss og frelse oss fra den glødende ovnen og fra din hånd, konge.18 Og om han ikke gjør det, skal du vite, konge, at vi ikke vil dyrke din gud og ikke tilbe gullbildet du har reist.»

Jeg må innrømme at jeg liker dette svaret. Det viser menn som ikke stresser med troen. Det handler ikke om å kjempe seg til en tro på at Gud skal redde dem - de rett og slett bare overgir seg til Gud i tillit. Uansett.


Gud ga dem et STORT UNDER, ja ikke bare dem. Kongen selv ble helt sjokkert da han med egne øyne så deres frelsermann i ovnen med dem (v.24-25) Da vender kongen om og virkelig ser hvem som ER Gud. 

28 Da tok Nebukadnesar til orde og sa: «Lovet være Sjadraks, Mesjaks og Abed-Negos Gud, som sendte sin engel og frelste sine tjenere. De satte sin lit til ham og gjorde ikke som kongen bød. De våget livet for å slippe å dyrke eller tilbe noen annen gud enn sin egen. 

Virkelig godt å tenke på at jeg kan hvile i Gud. Også det er å TRO.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar