søndag 3. september 2017

2.Krøn 4

Dagens historie har overskriften "Elisja hjelper en enke" Jeg ville kanskje brukt overskriften "Enkens tro" - for historien forteller mye om dette også. Hun kunne ha gitt opp når problemet tårnet seg opp, men med håp og tro gikk hun til Elisja, og i tro handlet hun på det han sa. Tenk hvilken glede det må ha vært for sønnene hennes! Det ble deres frihet. Det er mamman sin det :-D

Når jeg leser Ordet ditt Herre, så fyller jeg mitt tomme kar. 
Jeg skal snart starte en bibelgruppe - tenk om jeg kunne få være med å fylle andres kar også...?
Jeg ber for disse gruppene, og jeg ber for din menighet,


Kapitlet fortsetter med en annen historie. Jeg blir rørt når jeg ser at den første kvinnen profeten hjalp var fattig, den neste som han hjelper er en rik kvinne. De får begge oppleve et stort mirakel. Virkelig!

I slutten av kapitlet er det disiplene til Elisja og folkene rundt ham som får oppleve under med mat. Får meg jo til å tenke på Jesus som mettet så mange. 

Da sa Elisja: «Gi det til folkene, så de får spise.» 43 Men tjeneren hans sa: «Hvordan kan jeg sette dette fram for hundre mann?» «Gi det til folkene, så de får spise,» gjentok han. «For så sier Herren: De skal spise, og det skal bli mat til overs.» 44 Så satte han det fram for dem. De spiste, og det ble mat til overs, som Herren hadde sagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar