mandag 28. august 2017

Daniel 1

En sterk åpning av dagens kapittel. Kongen av Babylon kringsetter Jerusalem, og Daniel og hans venner ble tatt til fange. Men ikke på en helt vanlig måte. Kongen fra Babylon tar seg av dem og vil gi dem kongelig mat og opplæring. 
Daniel og hans venner vil gjerne lære - men vil ikke spise hva som helst... Tenke seg til, her fristes de med kongelig festmat, men velger å bare spise sunne grønnsaker. Og det ga resultater.

 12 «Prøv dine tjenere i ti dager! Gi oss grønnsaker å spise og vann å drikke! 13 Så kan du legge merke til hvordan vi ser ut, både vi og de guttene som spiser av maten fra kongens bord. Gjør så med dine tjenere etter det du da får se!» 14 Han gjorde som de ønsket, og prøvde dem i ti dager. 15 Da de ti dagene var gått, viste det seg at de så bedre ut og var i bedre hold enn de guttene som hadde spist av maten fra kongens bord. 16 Da lot oppsynsmannen dem slippe den fine maten og vinen og gav dem grønnsaker.

Absolutt en del å lære her.... Det vi velger å spise, gjør noe med oss. OG tenk hvilke valg Daniel hadde, der kongens festmat ble daglig kost...

Nå er jeg ingen vegetarianer, men det er nok av fristelser rundt meg som ødelegger kroppen. Skulle gjerne hatt litt mer av Daniels mot og viljestyrke ja.

Refleksjoner fra 2020 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar