tirsdag 8. august 2017

1.Krøn 28

Dagens kapittel forteller om byggingen av Herrens tempel. David ville starte, men Gud ville at Salomo skulle gjøre det. 

 (Davis sier; ) 5 Og av alle mine sønner – for Herren har gitt meg mange sønner – har han utvalgt Salomo til å sitte på Herrens kongetrone og rå over Israel.  6 Herren sa til meg: «Det er din sønn Salomo som skal bygge mitt hus og mine forgårder; for jeg har utvalgt ham til å være min sønn, og jeg skal være en far for ham.  

At Salomo ble utvalgt blant alle Davids sønner er stort syntes jeg. Det var jo gjennom Salomos mor at David falt - men Gud tilga Davids angrende hjerte. Ja, ikke bare det, han gjenoppretter når han utvelger Salomo (slik jeg ser det) Nå er det selvsagt Salomos hjerte og innstilling som teller - men jeg syntes det forteller noe om Gud også. 

 9 Og du, min sønn Salomo, lær din fars Gud å kjenne, og tjen ham helhjertet og villig! For Herren ransaker hvert hjerte og kjenner hver tanke som stiger opp i det. Dersom du søker Herren, lager han det så at du finner ham

Herre - jeg trenger å finne deg i dag.... Jeg vet at du alltid er nære, men jeg skulle så gjerne kjenne det i dag. Virkelig finne deg! Du vet hvilke tanker som surrer, hva hjertet er fullt av. For du ransaker hvert hjerte og kjenner hver tanke som stiger opp.
Jeg klamrer meg til løftet om at den som søker deg, finner deg!
Jeg ber også helt konkret for ett av dine barn, løfter henne opp til deg og ber om DIN berøring og velsignelse. 


 20 Så sa David til sin sønn Salomo: Vær modig og sterk, og gå til verket! Vær ikke redd, og mist ikke motet! For Herren Gud, min Gud, er med deg. Han vil ikke slippe deg og ikke forlate deg før du har fullført alt som skal gjøres for tjenesten i Herrens hus.


1 kommentar:

  1. I dag har jeg tenkt på disse ti som tok imot helbredelse, og hvor bare en av dem kom tilbake for å takke. Jeg fikk nemlig bønnesvar på min bønn denne dagen, samme dag som jeg ba. Og jeg var glad for det. Takknemlig også. Så det skulle jo ikke gått 14 dager før jeg skrev det her... Jeg skulle kommet tilbake og gitt Deg æren... Jeg gjør det nå. For jeg er så takknemlig!!

    SvarSlett