fredag 14. juli 2017

Titus 2

Titus får en stor oppgave i dagens kapittel. Sterk formaning fra Paulus;

  11 For Guds nåde er blitt åpenbart for å gi frelse til alle mennesker. 12 Og hans nåde oppdrar oss til å si fra oss ugudeligheten og de verdslige lyster og leve i selvtukt, rettferd og gudsfrykt i den verden som nå er, 13 mens vi venter på at vårt håp skal få sin salige oppfyllelse, og at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme til syne i herligheten. 14 For Kristus gav seg selv for oss for å fri oss ut fra all urettferdighet og rense oss så vi kan være hans eget folk, som med iver gjør gode gjerninger. 15 Dette skal du forkynne, og med myndighet skal du tilskynde og vise til rette. La ingen se ned på deg!

Han setter virkelig lista høyt, han Paulus. Men han oppmuntrer også, både til å være sterk og til å ha tro på seg selv (la ingen se ned på deg) En motvekt til janteloven som vi selv opplever en del av. Du skal ikke tro at du er no .... liksom. 

Du er noe - du er gull verdt :-D For så høyt har Gud elsket deg, at han ga sin sønn den enbårne, for at du som tror, ikke skulle gå fortapt, men ha evig liv (Joh 3;16)

 15 Kan en kvinne glemme sitt diende barn
        og ikke ha ømhet for sønnen hun fødte?
        Og selv om en mor kan glemme,
        så vil jeg aldri glemme deg.
   
 16 Jeg har tegnet deg i mine hender,
        dine murer står alltid for mine øyne.

(Jes.49)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar