tirsdag 11. juli 2017

1.Krøn 25

Asaf har jeg hørt om før, først gjennom salmenes bok. Det er så spennende å se hvilken rolle og tjeneste Asaf hadde. Ikke minst samarbeidet og helt sikkert også vennskapet mellom David og Asaf. Begge begeistret for lovsangen til Gud.

David og de som ledet gudstjenesten, skilte ut Asafs, Hemans og Jedutuns sønner som i profetisk begeistring skulle spille på lyre, harpe og cymbel. Dette er listen over de menn som skulle utføre denne tjenesten: 2 Av Asafs sønner: Sakkur, Josef, Netanja og Asarela, Asaf-sønnene under ledelse av Asaf, som i profetisk begeistring spilte etter kongens anvisning;

Et nytt navn skilte seg ut i dagens kapittel;

 5 Alle disse var sønner av Heman, kongens seer. Gud hadde lovt å gi ham stor kraft. 

Jeg syntes det er så spennende å lese! Og jeg får så lyst til å se det mer i aksjon i vår kirke. Vi kan merke at lovsangen har betydning, men aner vi hvilken kraft den har? Aner jeg det...?!
Heman var frimodig og åpen for Gud. Og Gud velsignet ham igjen for det.

Derfor gav han Heman fjorten sønner og tre døtre.  6 Alle disse stod under ledelse av sine fedre, Asaf, Jedutun og Heman, når de ved gudstjenesten i Herrens hus sang til tonene av cymbler, harper og lyrer, alt etter kongens anvisning.  7 Tallet på dem og brødrene deres som var opplært til å synge for Herren, var to hundre og åttiåtte, dyktige sangere alle sammen.

Syntes jeg hører dem :-D Sang og musikk, noe av de beste gaver Gud har gitt oss! Tenk at det ikke bare var til vår glede, men også til Guds glede!

Dette verset var også interessant;
 8 De kastet lodd om hvordan tjenesten skulle ordnes, og alle stod likt, små og store, mester og lærling.  
Viktig at vi fører videre det vi har, og ikke bare holder fast ved de beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar