torsdag 29. juni 2017

Esek 41

Profetens syn om det nye templet fortsetter i dagens profetkapittel. Jeg lurte litt på hva slags tempel det var snakk om, og bibelkommentaren forteller at tolkningene er flere på dette. Templet har ikke blitt bygget enda. Profeten blir blant annet ledet inn i det aller helligste (v.4) uten at paktkisten blir nevnt. Det kan bety at det er snakk om tempel i den nye pakts tid (i følge kommentaren fra Lunde) 

Jeg er visst ikke alene om å ikke forstå dette synet, og vet ikke helt hva jeg skal kommentere eller lære av dette. Kanskje det var med å ga flyktningene i Babel et håp? (Esekiel var fange i Babel da han fikk denne profesien) Og at synet rett og slett forteller om at Guds rike fortsatt er stort, nå bygget med levende stener (Guds menighet)? I 1.Pet 2 kan vi lese dette;  

 4 Kom til ham, den levende stein, som vel ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud.  5 Vær selv levende steiner som bygges opp til et åndelig tempel! Bli et hellig presteskap, og bær fram åndelige offer som Gud gjerne tar imot, ved Jesus Kristus.  6 For det heter i Skriften:
        Se, jeg legger på Sion en hjørnestein,
        utvalgt og dyrebar;
        den som tror på ham,
        skal ikke bli til skamme. 


Da må jo dagens meditering bli at jeg vil være en levende sten som er med å bygge Guds rike!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar