søndag 11. juni 2017

2.Tim 3

Dagens kapittel starter med alvor. Det verste er at mye av det er både forståelig og gjenkjennelig. Og det er ikke bare hos "alle andre" heller...

Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.  2 For da vil menneskene være egoistiske, glade i penger, fare med skryt, være overmodige, snakke stygt om andre, være ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten respekt for det hellige,  3 ukjærlige og uforsonlige, fare med sladder, mangle selvbeherskelse, være rå, likegyldige for det gode,  4 svikefulle, oppfarende, innbilske. De elsker lystene høyere enn Gud.  5 I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter dens kraft. 

Ikke akkurat ord man setter en salig strek under... men absolutt noe man henter lærdom fra. For dette er vel ikke noe vi vil ha? Likevel er det dessverre lett og ramle inn i sånt i blant.

Paulus avslutter kapitlet med et godt råd;
15 Helt fra barndommen har du kjent de hellige skrifter, de som kan gi deg visdom som leder til frelse ved troen på Kristus Jesus. 16 Alle skrifter som er inngitt av Gud, er også nyttige til å gi opplæring og tale til rette, hjelpe på rett vei og oppdra i rettferd. 17 Slik skal det menneske som hører Gud til, settes i rett stand og bli rustet til all god gjerning.

"Maria, du har valgt den gode del" (Luk.10;38-42) - la oss gjøre det samme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar