fredag 23. juni 2017

1.Krøn 22

Dagens kapittel er både rørende og godt. Forholdet mellom far og sønn, og ikke minst dette at Gud først og fremst er en fredens Gud. Man kunne jo av og til bli i tvil gjennom gamle testamentet. Det må jeg jo innrømme. Men her ser vi at Guds ønske først og fremst er FRED.

 7 David sa til ham: Min sønn, jeg ønsket av hele mitt hjerte å bygge et hus for Herren min Guds navn.  8 Men Herrens ord kom til meg: «Mye blod har du øst ut, og store kriger har du ført. Du skal ikke bygge noe hus for mitt navn, for du har øst ut mye blod på jorden for mitt ansikt.  9 Se, du skal få en sønn som skal være en fredens mann. Jeg vil la ham få fred for alle fiender rundt omkring. Salomo skal han hete, og i hans dager vil jeg gi Israel fred og ro. 10 Han skal bygge et hus for mitt navn. 

Gud var med David og elsket ham virkelig. Det har vi både lest og hørt. Likevel trengte Gud en fredens mann til å ære sitt navn. Og akkurat det gleder meg!!

Det er så godt å se forholdet mellom far og sønn også, hvordan David virkelig ønsker det beste for ham og kommer med flere gode råd. I tillegg har han gjort masse arbeid for å legge til rette for dette templet. I tillegg får han alle ledere i landet til å være med å hjelpe sønnen (v.17)

Nå vet vi at Salomo ble viden kjent for sin visdom. Så han var ingen hjelpeløs pingle. Kanskje det var visdommen hans som gjorde at han tok i mot all hjelpen også :-D

Å stå sammen - det er styrke det. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar