mandag 22. mai 2017

Luk 12;35-59

"Vær forberedt når Herren kommer" - slik starter dagens kapitteldel. 

35 Spenn beltet om livet og hold lampene tent, 36 lik tjenere som venter sin herre hjem fra gjestebud og står klar til å lukke opp for ham så snart han kommer og banker på. 37 Lykkelige er de tjenere som herren finner våkne når han kommer! Sannelig, jeg sier dere: Han skal spenne beltet om livet, la dem gå til bords og selv gå fram og tjene dem. 38 Ja, lykkelige er de som han finner beredt, selv om han først kommer i andre eller tredje nattevakt.

Før så jeg bare "Jesu gjenkomst" i disse versene. Litt skumle var de også pga det. Men i dag ser jeg mer i disse versene. Vær forberedt hver dag. For plutselig opplever du et sterkt øyeblikk, der du virkelig kjenner Guds nærvær. Der Gud vil si deg noe, be deg om noe eller bare velsigne deg.
Det er ikke et krav, det er et tilbud som ligger rett foran deg. Det er til velsignelse å være forberedt. 

I v. 49-53 sier Jesus at at han ikke har kommet for å gi fred på jorden, men strid... Et øyeblikk trodde jeg han motsa seg selv, for han har jo lovet oss fred. Men det er i hjertet til dem som tar imot ham - på jorden vil det fortsatt være en kamp. "Vær forberedt" - føler det gjelder her også ja.

15 og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir. (Ef.6)

Vi har en oppgave der vi er. I stede for å sørge eller klage over tingenes tilstand, så kan vi dele av det vi har.
Herre, fyll oss med din fred i dag, slik at vi kan dele av den der ufreden råder!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar