tirsdag 16. mai 2017

1.Tim 6

Første del av dagens kapittel tar fram to ting vi kjenner igjen. Teologiske diskusjoner (frustrasjoner..) og kjærlighet til penger.. 

3 Om noen farer med en annen lære og ikke holder fast ved vår Herre Jesu Kristi sunne ord og den lære som hører gudsfrykten til,  4 da er han hovmodig og skjønner ingen ting. Han er bare syk etter diskusjoner og strid, og dette skaper misunnelse, ufred, beskyldninger, onde mistanker  5 og stadig krangel mellom mennesker

 10 For kjærlighet til penger er en rot til alt ondt. Drevet av pengebegjær er mange ført vill og er kommet bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser.

Det er et dilemma, for vi trenger begge deler. Teologi er jo absolutt en del av vår tro. og vi kan ikke leve uten penger. Men så gjelder det å vite hva som er det viktige da, og fokusere rett. 
Vi kan jo ikke tro uten teologi, men av de to er det TROEN som er gaven. Vi kan ikke leve uten penger, men av de to er det LIVET som er gaven. 

Paulus beskrivelse av enkelte debatter som går av skaftet var jo gjenkjennende. Jeg liker best å dele tanker og erfaringer, framfor å "vinne diskusjoner"
Og når det gjelder penger, så er det ikke noe jeg jager spesielt etter - men jeg trenger tryggheten og kunne absolutt vært mer gavmild! 

11 Men du, Guds mann (og kvinne), hold deg borte fra alt dette og jag etter rettferdighet, gudsfrykt, tro, kjærlighet, utholdenhet og tålsomhet. 12 Strid troens gode strid og grip det evige liv som du er kalt til, og som du bekjente deg til da du avla den gode bekjennelse for mange vitner. 13 For Guds ansikt, han som gir alle ting liv, og for Kristus Jesus

17 Du skal innskjerpe for dem som er rike i denne verden, at de ikke må være overmodige og ikke sette sitt håp til den usikre rikdom, men til Gud. Han gir oss rikelig av alle ting, for at vi skal nyte dem. 18 De skal gjøre godt, så de kan være rike på gode gjerninger, være gavmilde og gjerne dele med andre.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar