torsdag 20. april 2017

4.Mos 18

I dagens kapittel fortelles det om tjeneste og lønn for prester og levitter. En svært alvorlig tjeneste som ingen andre måtte komme nær.

 4 Sammen med deg skal de gjøre tjeneste i møteteltet, og utføre alt som skal gjøres der. Men ingen utenforstående må komme dere nær 5 når dere gjør tjeneste i helligdommen og ved alteret. Ellers kan vredesdommen komme over israelittene igjen.

Det har blitt nevnt før, og det var virkelig alvor. Det endte med døden for de som kom for nær, som ikke hadde lov til å komme dit (v.7 og 22)
Når jeg leste disse versene, så kom jeg til å tenke på det som hendte da Jesus døde. Dette forhenget som stengte denne helligdommen, som en beskyttelse - den revnet fra øverst til nedest (Matt. 27;51) Gud selv åpnet inngangen til det aller helligste - sin trone. I dag er alle velkommen inn. Og det beste av alt er at Gud selv har planlagt dette - en åpen vei til Ham.

  4 I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt,
        så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.
   
  5 I kjærlighet har han,
        av sin egen frie vilje, forut bestemt oss til
        å få barnekår hos seg ved Jesus Kristus,

(Ef.1;4-5)

JESUS, DEN STORE ØVERSTEPREST  (Heb.4)
14 Da vi nå har en stor øversteprest som har gått gjennom himlene, Jesus, Guds Sønn, så la oss holde fast ved bekjennelsen! 15 For vi har ikke en øversteprest som ikke kan ha medlidenhet med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. 16 
La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, så vi kan få miskunn og finne nåde som gir hjelp i rette tid.
   


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar