fredag 28. april 2017

1.Krøn 11

Kong David (i dagens kapittel) den store kongen som ble valgt, både av Gud og av folket :-) 

Hele Israel kom sammen hos David i Hebron og sa: «Du vet, vi er av samme kjøtt og blod som du.  2 Allerede for lenge siden, da Saul var konge, var det du som førte Israel både ut i striden og hjem igjen. Herren din Gud har sagt til deg: Du skal være hyrde for mitt folk Israel, du skal være fyrste over Israel.»
   
  3 Så kom alle Israels eldste til kongen i Hebron. David sluttet en pakt med dem der for Herrens åsyn. Og de salvet David til konge over Israel, etter det ord Herren hadde talt gjennom Samuel.


Og han startet sterkt må jeg si. (men så husker vi Goliat-seieren da!)

5 Innbyggerne i Jebus sa til David: «Her kommer du aldri inn!» Men David inntok Sion-borgen, som nå heter Davids-byen.

Så fortsetter kapitlet med å fortelle om Davids store krigere. Han var jo ikke alene :-D men hadde virkelig store, sterke, gode menn med seg.

Spesielt nevnes "de tre". Det fortelles om store krigere og det de hadde gjort for å fortjene "store", men at de aldri ble like store som "de tre" Må ha vært noe helt spesielt med dem :-D Lurer på hvordan båndet var mellom dem, og David? Spennende å tenke på! 

Det morsomme er at de gikk under navnet "de tre heltene" Jeg prøvde å finne deres virkelige navn, men fant først bare to av dem; Jasjobam og Elasar

Jeg googlet litt, og det kan se ut som at den tredje helten het Sjamma :-) (2.Sam 23) Har du hørt om disse tre før...? 

Det jeg vil grunne på i dag, er styrken det er i å stå SAMMEN. Jesus er hos den enkelte, men han er også hodet over sin MENIGHET. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar