søndag 12. februar 2017

Esekiel 18

Dagens kapittel fra profeten Esekiel skiller seg egentlig litt ut fra de andre. Det ligner mer på en undervisning, han som ofte kommer med litt kompliserte biler :)

 19 Dere vil kanskje spørre: «Hvorfor skal ikke sønnen bære farens skyld?»
 Jo, sønnen har gjort det som er rett og rettferdig; han har holdt mine forskrifter og levd etter dem. Derfor skal han beholde livet. 20 Den som synder, han skal dø. Men en sønn skal ikke bære farens skyld, og en far skal ikke bære sønnens skyld. Den som gjør rett, skal få igjen for sin rettferd, og den som gjør ondt, skal rammes av sin ondskap.
   
 21 Når en synder vender om fra alle sine synder, når han holder alle mine forskrifter og gjør det som er rett og rettferdig, da skal han ikke dø, men leve.22 Alle hans overtredelser skal være glemt. Han skal leve fordi han har gjort rett.23 Det er vel ikke min vilje at den ugudelige skal dø? sier Herren Gud. Nei, jeg vil at han skal vende om fra sin ferd og leve.

Datidens rettferdighet var at barna skulle bære fedrenes skyld, men Guds hjerte og tanke er en annen.

Rettferdighet - det vi leste her var ganske greit å være enig i - at man får som fortjent liksom. Men Guds rettferdighet er større enn dette, og det er ikke like lett å forstå ... jeg tenker på Jes.53;5 og Joh 3;16  hvor JESUS ble vår rettferdighet - den rettferdigheten vi selv ikke klarte å leve opp til...

Kjære Gud - i dag vil jeg kjenne på en stor takknemlighet for hva du har gitt og gjort for meg. Takk for din nåde, din rettferdighet (som er så mye bedre enn min!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar