torsdag 19. januar 2017

4.Mos 4

I dagens avsnitt er det Levittenes oppgave ved Herrens tempel som beskrives.
Jeg har hele veien, gjennom mosebøkene, vært forundret over hvor detaljert og nøye alt har vært beskrevet. Det er så fjernt fra min egen tros kultur. Var det virkelig sååå nøye...? Ja, det var det. Virkelig blodig alvor....


Også idag smilte jeg (bare av forundring altså) over alle detaljene.

5 Når leiren brytes, skal Aron og hans sønner gå inn, ta ned forhenget og dekke lovkisten med det.  6 De skal legge en duk av delfinskinn oppå, og over det igjen skal de bre et klede, helt igjennom av fiolett purpur. Så skal de sette bærestengene i.  
Aron og hans sønner skal gå og sette hver mann til det arbeid han skal gjøre, og si hva han skal bære. 20 Men Kehat-sønnene må ikke komme inn og se de hellige ting, om det bare er et øyeblikk....

Detaljert og nøye beskrevet som hele veien gjennom mosebøkene. Da jeg undret meg i dag, var det en tanke som datt ned i meg (jeg tror Den Hellige Ånd jobber slik!) "Er det så rart at alt var så nøye beskrevet? Gud er jo en Gud for detaljer. Bare tenk på skapelsen. Alle detaljene som finnes bare i din kropp, for at det hele skal fungere?"
Og når jeg da tenker på alle små detaljer i alle verdens skaperverk. Ja DA kan man snakke om detaljer da!!

Resten av kapitlet er det nøye beskrevet hvem som fikk hvilke oppgaver når tempelet skulle flyttes.

46 Nå hadde Moses og Aron og Israels høvdinger mønstret levittene, ætt for ætt og familie for familie, 47 alle menn som var mellom tretti og femti år, alle som skulle tre inn i tjenesten for å arbeide med møteteltet og bære det som hører til.48 Og tallet på dem som ble mønstret, var 8 580. 49 Etter Herrens ord gjennom Moses ble de mønstret og fikk hver sitt arbeid å utføre og hver sin bør å bære. Mønstringen foregikk slik som Herren hadde pålagt Moses.


Refleksjoner fra 2020 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar