onsdag 25. januar 2017

2.Kong 20

Visste du at Gud kan ombestemme seg? Vi hører mye om at det blir som Gud har bestemt, og at det han har planlagt, det skjer. Men i dagens kapittel ser vi at Gud faktisk kan ombestemme seg.

På den tiden ble kong Hiskia dødssyk. Da kom profeten Jesaja, sønn av Amos, til ham og sa: «Så sier Herren: Du må ordne opp med din eiendom, for du skal dø; du får ikke leve lenger.»  2 Da vendte Hiskia ansiktet mot veggen og bad til Herren.  3 «Å, Herre,» sa han, «husk på at jeg har vandret trofast og helhjertet for ditt åsyn og har gjort det som er godt i dine øyne.» Og Hiskia gråt høyt.

Vet du hva som hendte? Gud ombestemte seg. I stede for å holde fast ved at han skulle dø de nærmeste dagene, fikk han i stede et løfte om 15 år til. 

Burde være en sterk oppmuntring til å be dette? Gud kan faktisk gjøre noe EKSTRA. 


Men tilbake til Hiskia. Det kan i starten se ut til at han er en både god og rettferdig konge. Men på slutten virker han litt mer likegyldig syntes jeg.... Når profeten kommer med dårlige nyheter om framtiden for folket, reagerer han slik;
19 Da sa Hiskia til Jesaja: «Godt er det ordet fra Herren som du har talt.» Han tenkte: «Det blir nok fred og trygghet så lenge jeg lever!»

Kanskje ikke så dumt egentlig.... hvorfor skulle han bruke de få årene han hadde fått ekstra, på bekymringer...? :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar