torsdag 15. desember 2016

Esekiel 5

Profetens oppdrag fortsetter på underlig vis. Han får fysiske måter å vise sitt profetiske budskap på. En forsterker til ordene han må dele. 

Du menneske, ta et kvast sverd, bruk det som rakekniv på deg og far over hodet og skjegget med det! Ta så en skålvekt og del både hår og skjegg!  2 En tredjedel skal du brenne opp midt i byen, når beleiringsdagene er over; en tredjedel skal du ta og hogge opp med sverdet rundt omkring byen; en tredjedel skal du spre for vinden.

Så kommer ordene.... og jeg må innrømme at jeg kjenner det i magen. Det er, helt ærlig, ikke godt å lese om Guds vrede.
Det er ikke så rart at noen tror Gud er sint på dem, egentlig? Vi leser jo om at han kan bli det? Og selv vokser vi opp i en kultur der vi får som fortjent. (...og ufortjent også i blant, jeg vet)

Men Jesus kom med en helt annen lov (Bl.a. i Matt 5) , som viser hjertet til Gud også. Det tror jeg på. 

38 Dere har hørt det er sagt: Øye for øye og tann for tann. 39 Men jeg sier dere: Sett dere ikke imot den som gjør ondt mot dere.

43 Dere har hørt det er sagt: Du skal elske din neste og hate din fiende. 44 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere,
45 så dere kan være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over dem som gjør rett og dem som gjør urett. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar