tirsdag 22. november 2016

Luk 2;1-21

Dagens kapittel - neppe noen tvil om at dette er det mest kjente kapitlet i bibelen verden over. Juleevangeliet, som feires hvert eneste år både av de som tror og de som ikke tror...

Jeg burde jo hatt mye å kommentere på dette... og kanskje jeg gjør det senere. Dagens Ord har i alle fall en stor overskrift; STOR GLEDE! Faktisk både i himmel og på jord. Englene frydet seg - det tror jeg på - når de sang lovsang for hyrdene.

 10 Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: 11 I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. 

 14 «Ære være Gud i det høyeste,
          og fred på jorden
          blant mennesker Gud har glede i!»


(Del 2)

Dagens kapittel; Jesus er bare 8 dager gammel da han i følge skikken blir båret fram i templet. Møte med profeten Simeon er sterkt. 

 30 Med egne øyne har jeg sett din frelse, 31 som du har beredt i alle folks påsyn,32 et lys som blir til åpenbaring for hedningene
        og til ære for ditt folk Israel.
   
 33 Hans far og mor undret seg over det som ble sagt om ham. 34 Og Simeon velsignet dem og sa til hans mor Maria: «Se, han er satt til fall og oppreisning for mange i Israel, og til et tegn som blir motsagt. 35 Slik skal mange hjerters tanker komme for dagen. Men også gjennom din sjel skal det gå et sverd.»



Vil også legge ved beskrivelsen av Jesus som barn;
 40 Og gutten vokste og ble sterk, fylt av visdom, og Guds nåde var over ham.
 52 Og Jesus gikk fram i alder og visdom og var til glede for Gud og mennesker.


Refleksjoner fra 2020 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar