fredag 11. november 2016

3.Mos.22

Loven om hellighet fortsetter i dagens kapittel, som har overskriften "De hellige gaver og offer" Også i dag er det helt konkrete ting de må holde. Og når det blir brutt får det konsekvenser...  (at de ved brudd skulle utryddes eller fjernes (v.3) eller de ikke ville bli mottatt av Herren (v.25))

   31 Så hold da mine bud og lev etter dem. Jeg er Herren. 32 Dere må ikke vanhellige mitt hellige navn, for jeg vil bli holdt hellig blant israelittene. Jeg er Herren, som helliger dere.

Jeg har vokst opp med mange bud og regler (syntes jeg og mange med meg faktisk...) men det var igrunn bare peanøtter sammenlignet med alle de lover og regler Israel hadde. De 10 bud var jo bare starten.... Det kan ikke ha vært enkelt! Uttrykket å frykte Gud er forståelig... Han var både skremmende, hellig og beskyttende omsorgsfull på en gang...



I dag snakkes det mye mer om den nåde JESUS gir oss. Et virkelig fullkomment offer som absolutt var og er hellig!

For Kristus har i kraft av en evig Ånd båret seg selv fram som et feilfritt offer for Gud. 
   
 15 Derfor er Kristus mellommann for en ny pakt. Han døde for å kjøpe oss fri fra lovbruddene under den første pakten, for at de som er kalt, skal få den evige arven som var lovet dem.  (Heb.9)


Refleksjoner fra  her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar