mandag 10. oktober 2016

3.Mos 16

Vi hører mer om tradisjonen fra templet i dagens kapittel. Og jeg fortsetter og undres. Hvorfor måtte det være sånn? 

Her er det nok meninger jeg ikke ser eller forstår. Men så var det som om jeg plutselig ble minnet på en liten bit (jeg tror Den Hellige Ånd virker slik, at den kommer med små åpenbaringer underveis)  

 3 Dette skal Aron ha med seg når han går inn i helligdommen: en ung okse til syndoffer og en vær til brennoffer.  4 Han skal kle seg i en hellig kjortel av lin, ta på seg benklær av lin nærmest kroppen, spenne et linbelte om livet og binde et linplagg om hodet. Dette er de hellige klærne. Før han tar dem på, skal han bade sitt legeme.  5 Av israelittenes menighet skal han få to bukker til syndoffer og en vær til brennoffer. 

 Hvorfor måtte han ha spesielle klær?
Det var da jeg ble minnet om at når du og jeg kommer fram for Gud, hvem er vi ikledd da? KRISTUS 


  6 Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg. (Joh.14)

Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus. (Rom.8)

Når Jesus i Matt 22 forteller en lignelse gjennom et bryllup, merker vi at en viktig del av festen er å ikle seg festens klær. Jeg har hørt at datidens tradisjon var at vertskapet sørget for festklær. Uten disse festklærne på var de ikke velkommen inn. De kunne altså ikke stille i egne klær. 

På samme måte er det bare EN som gjør at vi frimodig kan komme fram for Gud. Uten Jesus hadde vi ikke hatt en sjanse. Jeg kan ikke forstå det... men jeg TROR PÅ DET. For Han var den eneste som var helt ren, uten synd. Det er det ingen av oss andre som er. (Det er det eneste jeg faktisk kan forstå :-))

 15 For vi har ikke en øversteprest som ikke kan ha medlidenhet med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. 16 La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, så vi kan få miskunn og finne nåde som gir hjelp i rette tid. (Heb.4)


Refleksjoner fra 2020 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar