fredag 16. september 2016

Ef 6

Siste del av brevet til Efeserne i dag. Og oppfordringen er klar.

Den starter med oppfordringen til vise respekt for øvrige myndigheter (om jeg skal prøve å summere det) 
 5 Dere slaver 
(kan jo lese meg inn i dette uten å se på meg selv som slave for myndighetene hihi) 
skal være lydige mot deres jordiske herrer, med frykt og respekt og av et oppriktig hjerte, likesom mot Kristus selv.  6 Vær ikke øyentjenere som bare vil gjøre mennesker til lags, men Kristi tjenere, som helhjertet gjør Guds vilje. 7 Gjør tjenesten med iver, som for Herren og ikke for mennesker. 

Også fortsetter det ta opp kampen i den åndelige verden, en kamp vi har all grunn til å klare om vi stoler på Ham som gjør oss sterk. 

Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! 11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep. 12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. 13 Ta derfor Guds fulle rustning på, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. 14 Stå da klar med sannheten som belte om livet og med rettferd som brynje, 15 og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir.16 Grip framfor alt troens skjold; med det kan dere slokke alle den ondes brennende piler. 17 Ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. 18 Gjør dette i bønn, og legg alt fram for Gud! Be til enhver tid, i Ånden! Våk og hold ut i bønn for alle de hellige,

Den siste delen ble en påminnelse for meg. Virkelig viktig å be for alle de troende, for det er dessverre mye av både det som er godt og det som absolutt ikke er det.... De trenger virkelig at vi ber! Og tar nytte av det som Paulus beskriver her, med Guds fulle rustning.


Refleksjoner fra 2020 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar