søndag 18. september 2016

3.Mos 15

Loven om kjønnslig urenhet er tema i dagens kapittel. Loven forteller om viktige ritualer å forholde seg til. Og den har i alle fall en god funksjon i forhold til hygiene :-) Ikke så mye annet jeg kan legge tl her.

Refleksjoner fra 2020 her;

Jeg har som mål å reflektere litt over hvert kapittel i bibelen. Og jammen har jeg fått mye velsignelse gjennom dette! Men jeg må nok innrømme at enkelte kapitler er litt vanskelig å reflektere noe ekstra ved... som f.eks dagens kapittel

Loven om kjønnslig urenhet... Kort fortalt handler det om at den som har utflod, enten det er menstruasjon, sæd eller annen form for utflod nedentil - er uren. Og loven beskriver alt som måtte gjøres for å bli ren igjen.

Renslighet er viktig for helsen i dag også. Selv om vi ikke har disse ritualene.

Renslighet har forresten vært et veldig viktig tema for oss i disse coronatider. Om vi ikke har moseloven, så får vi i alle fall klare retningslinjer fra vår regjering om hvor viktig det er å vaske seg og holde seg ren for å unngå smitte. 
Det har virkelig vært annerledesdager i det siste! Og nyhetene har kretset rundt det samme tema i flere uker... Mange har virkelig sine kamper og kjempe! Enten mot sykdom, ensomhet, økonomiske bekymringer, relasjoner som strever pga hele situasjonen...

Herre, takk for at vi kan komme til deg med alt vi måtte streve med. Jesus sier i Matt 12; 
28. Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile. 29. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er tålsom og ydmyk av hjertet, og dere skal finne hvile for deres sjeler. 

Dette minner meg også om salme 23. Det blir min takk og lovsang til Gud i dag.

Herren er min hyrde,
jeg mangler ingen ting.
2 Han lar meg ligge i grønne enger;
han fører meg til vann der jeg finner hvile,
3 og gir meg ny kraft.
Han leder meg på de rette stier
for sitt navns skyld.
4 Selv om jeg går i dødsskyggens dal,
frykter jeg ikke for noe vondt.
For du er med meg.
Din kjepp og din stav, de trøster meg.
5 Du dekker bord for meg
like for øynene på mine fiender.
Du salver mitt hode med olje,

mitt beger flyter over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar