torsdag 14. juli 2016

Mark 13

Dagens kapittel var en av de alvorlige fra Markus. Et velkjent tema som jeg egentlig hører mer om uten for menigheten enn innenfor, Kanskje litt rart? Tror det handler litt om miljø også, for andre ville sikkert sagt at det var omvendt? Jeg snakker om tema "vranglære" 

For meg har det blitt et negativt ladet ord, rett og slett fordi jeg ofte hører det i sinte debatter på nettet. Et ord de slenger til hverandre, mer i krangel enn i kjærlig formaning. 

Når Jesus snakker om det her, høres det helt annerledes ut. Ganske enkelt fordi han ikke slenger det ut mot noen i sinne. Nei, her er det i bekymring til de han har kjær, at de skal være på vakt og ta vare på det han har gitt dem. 
 5 Jesus tok til orde og sa:
        Pass på at ikke noen fører dere vill!
  6 For mange skal komme i mitt navn og si: «Det er meg.» Og de skal villede mange. 


Deretter legger han ut om alle plagene som skal komme framover. Vi har ofte hørt at det ikke kan være noen Gud, siden han ikke redder oss ut av dette. Men i dette kapitlet ser vi både at Jesus visste om at dette skulle skje, og at Gud også bryr seg om det. 
 19 For i de dager skal det bli slike trengsler som det ikke har vært siden Gud i begynnelsen skapte verden, og som det heller aldri mer vil bli. 20 Om ikke Herren forkortet den tiden, ville ikke noe menneske bli frelst. 
Vi skulle selvsagt ønske han forkortet tiden enda mer... Jeg stoler på at han har kontroll - selv om jeg ikke ser den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar