søndag 19. juni 2016

Mark 12;18-44

Fariseere og lærde fortsetter å stille Jesus teologiske lurespørsmål i dagens kapittel. Svarene Jesus gir, overrasker dem. 

En liten aha-opplevelse, eller påminnelse ble det for meg også. For teologiske uenigheter kjenner vi til! Og det er andre ting jeg har grublet litt på i det siste også. Under og mirakler - eller fravær av dem, for å være helt ærlig... 

Når disse spør Jesus om hvilke av budene som er det viktigste, så svarer Jesus med noe som egentlig kan beskrives med ett ord; KJÆRLIGHET. Av og til trenger vi å glemme alt annet, og virkelig huske på akkurat dette!

28 En skriftlærd, som hørte dette ordskiftet og forstod hvor godt Jesus hadde svart, gikk bort til ham og spurte: «Hva er det første av alle bud?» 29 Jesus svarte: «Det første bud er dette: Hør, Israel! Herren vår Gud, Herren er én; 30 og du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand og av all din kraft. 31 Det andre er dette: Du skal elske din neste som deg selv. Ikke noe bud er større enn disse to.» 32 Den skriftlærde sa til ham: «Du har rett, mester! Det er sant som du sier, at Herren er én og at det ikke er noen annen enn han. 33 Å elske ham av hele sitt hjerte og av all sin forstand og av all sin kraft, og å elske sin neste som seg selv, det er mer verd enn alle brennoffer og andre offer.» 34 Da Jesus hørte hvor klokt han svarte, sa han til ham: «Du er ikke langt borte fra Guds rike.» Og ingen våget å spørre ham mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar