tirsdag 14. juni 2016

Jer 38

Ren historie i dagens profetkapittel :) Det var visst ikke bare Josef som opplevde å bli kastet i brønnen - det opplevde også profeten Jeremia.

Som jeg har vært inne på før, hadde Jeremia et vanskelig budskap, selv om den handlet om å redde livet. Det var så ulogisk liksom. Jeg ser den.... Men profeten fortsetter å proklamere den samme profetien "Overgi deg til til babylonerkongen - ikke bli her og kjemp for byen din..."

Det var egentlig ikke så rart (syntes jeg) at kongen ville stoppe profeten. Som kongen sa "Han tar jo motet fra krigerne våre" (v.4)

Kongen sa også at profeten ikke ville det som gagnet folket, men det som skadet dem.
Også her kan jeg forstå tanken - siden profeten snakket om å overgi seg til fienden... og gi opp. Men Gud hadde gitt profeten en innsikt kongen ikke hadde. Så kongen tok feil. Profeten ville faktisk hva som gagnet folket!

Profeten blir som sagt kastet i brønnen, men senere reddet ut igjen - av kongen som enda en gang vil snakke med ham i all hemmelighet. Kongen finner tydeligvis ikke ro for sitt syn på saken.



Gud - du ser MER enn det jeg ser. Det er så mye jeg ikke forstår. Ikke alt som skjer har en god logikk nei.... Og alt har ikke mening heller. Du Gud, ser både mer og lenger. Ikke bare dagen i dag, men også dagen i morgen. Herre - jeg ber for meg selv i dag, og for oppgavene som ligger foran meg. Jeg ber om å få være et redskap for deg og til velsignelse for de som er rundt meg. Hjelp meg å være en som bygger, som hjelper og trøster. Gjør meg oppmerksom, når jeg bommer på målet.... 

Takk for at jeg er i din hånd - du som SER.


(Refleksjoner fra 2020 her)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar