søndag 17. januar 2016

Mark 1

(bloggpost fra 2019)

Dette er begynnelsen til evangeliet om Jesus Kristus, Guds Sønn.
   
  2 Hos profeten Jesaja står det skrevet:
        Se, jeg sender min budbærer foran deg,
        han skal rydde veien for deg.
   
  3 En røst roper i ødemarken:
        Rydd vei for Herren,
        gjør hans stier rette!
   
  4 Slik stod døperen Johannes fram i ødemarken og forkynte at folk skulle vende om og bli døpt for å få tilgivelse for sine synder. 


Slik åpner Markus Evangeliet. To ting fester jeg meg ved i dag; 
- alle profetiene som stadig minner om hva som kommer til å skje (så vi kan være forberedt) 
- Guds hjerte er hele tiden gjenopprettelse (tilgivelse for syndene)

Johannes profeterer;
 7 Han forkynte: «Etter meg kommer han som er sterkere enn jeg. Jeg er ikke engang verdig til å bøye meg ned og løse sandalremmen hans.  8 Jeg har døpt dere med vann, men han skal døpe dere med Den Hellige Ånd.»


9 På den tid kom Jesus fra Nasaret i Galilea og ble døpt av Johannes i Jordan. 10 Straks han steg opp av vannet, så han at himmelen åpnet seg og Ånden kom ned over ham som en due. 11 Og det lød en røst fra himmelen: «Du er min Sønn, den elskede. I deg har jeg behag.»

Det er en tankevekker at Jesus, etter denne sterke opplevelse og bekreftelse, havner rett ut i ørkenen i 40 dager, hvor han kjemper mot den onde. Men når det er sagt; han hadde styrken til å klare det :-)
Vi er ikke lovet bare gode dager. Men vi er lovet at Han er med ALLE dager.

35 Tidlig neste morgen, mens det ennå var helt mørkt, stod han opp og gikk ut til et ensomt sted og bad der.

Også Jesus trengte stillhet og tid i bønn. Det står flere steder, og forteller oss at dette er viktig.

 17 Jesus sa til dem: «Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!» 18 Straks lot de garnene ligge og fulgte ham.

Villige hjerter. Det må ha vært et sterkt kall, siden de kunne legge fra seg alt og følge Ham. Hvilke offer er jeg villig til å gi...? 
Nå hadde de ett fortrinn som jeg ikke har... de så ham fysisk, og var virkelig sammen med ham døgnet rundt. Av og til lurer jeg på hvor mye mine morgenminutter betyr...? Hvordan kan jeg på enda bedre måte, virkelig vie hele dagen til Gud? Nå snakker jeg ikke om å ta pause fra alt. Jeg tenker på enda sterkere bevissthet, midt i den hverdagen jeg har. Jeg lengter. Virkelig!

Så fantastisk å bli minnet om at "Gud vil" møte vår lengsel;
40 En spedalsk kom til ham, falt på kne og bønnfalt ham: «Om du vil, kan du gjøre meg ren!» 41 Jesus syntes inderlig synd på ham, rakte ut hånden og rørte ved ham. «Jeg vil,» sa han, «bli ren!»

Herre, takk for din gode vilje! Takk for din kjærlighet og nåde. 
Jeg ber for dagen i dag. Måtte den på en ny måte være viet deg. Led meg du Herre. Jeg trenger deg. Takk for at du også vil bruke meg. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar