lørdag 16. januar 2016

1.Mos.41;37-57

I dagens kapittel har vi kommet fram til da hungersnøden startet. Jeg tok meg i å undre over hvordan det kunne ha gått, dersom ikke Josef hadde kommet til Egypt? Var brødrene til Josef en del av Guds plan hele tiden, uten at de selv var klar over det?

Jeg har ofte tenkt at Gud har en fantastisk evne til å vende selv det vonde om til noe som blir til det gode. Men dagens kapittel fikk meg altså til å tenke at det i blant ligger dypere enn som så... men det er ikke helt enkelt å forstå... Jeg mener - tenk så vondt og dramatisk det faktisk var for lille Josef? Ja, han var  faktisk bare et barn, nest minst i søskenflokken.

Jeg har, under denne historien om Josef, beundret ham sterkt for å være så positiv hele veien. Selv i fengsel LYKKES det for Josef?! Som om han nektet å godta omstendighetene... for han hadde FULL tillit til sin Gud. Men blind for omstendighetene var han ikke. Det kom bl.a. fram i v.52 "Gud har gjort meg fruktbar i det landet jeg ble plaget"

-------

Jeg skal likevel innrømme at jeg ikke helt klarer å sammenligne meg med Josef. Han møtte jo mange vanskeligheter som ANDRE var skyld i. Han kunne selvsagt ha sunket ned i en bunnløs bitterhet av den grunn... men heldigvis valgte han å stole på Gud.

Men hva skjer når alle vanskelighetene jeg havner i, faktisk er MIN skyld? Da er det litt vanskeligere å stole på Gud syntes jeg. Det er jo min skyld at jeg er der jeg er - og må ta konsekvensene liksom. Som om jeg fortjener å være der jeg er...

Men Gud er faktisk ikke slik. Guds kjærlighet er STOR:
Er vi troløse, så er han trofast,
        for han kan ikke fornekte seg selv.
  (2.Tim.2;13)

Og Johannes forteller; Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.  (1.Joh.1;9)

Helt av seg selv kommer det likevel ikke...
  Uten tro er det umulig å behage Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham.  (Heb.11;6)
Ta sjansen! Det lønner seg å søke Gud :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar