lørdag 16. januar 2016

1.Sam12

(Denne posten er fra 2019)

Samuel har nå blitt gammel når han i dagens kapittel holder en tale for folket. Han har ledet dem godt, noe også folket bekrefter. Samuel sørger over at de valgte en konge, enda de tilhørte kongenes Konge. Dette var ikke Guds plan heller, noe profeten bekrefter gjennom bønn til Gud (som sender regn og torden til svar (v.17 og 18) Folket blir redd, men Samuel har mer enn formaning å gi;

20 Samuel sa da til folket: «Vær ikke redde selv om dere har gjort alt dette onde. Vik bare ikke fra Herren, men tjen Herren av hele deres hjerte. 21 Vik ikke fra ham! Følg ikke gagnløse guder som verken kan hjelpe eller frelse, for gagnløse er de. 22 For sitt store navns skyld vil Herren ikke forkaste sitt folk, for han har satt seg fore å gjøre dere til sitt folk. 23 Jeg vil aldri gjøre en slik synd mot Herren at jeg holder opp å be for dere. Jeg skal lære dere den gode og rette vei. 24 Ha bare age for Herren og tjen ham trofast og helhjertet. Se hvor store ting han har gjort mot dere! 25 Men hvis dere gjør det som ondt er, skal både dere og kongen deres gå til grunne.»

For en leder! Og enda ville de ha noe annet....

Jeg kom til å tenke på et svar jeg fikk i en bloggpost som virkelig gjorde inntrykk på meg. Jeg spurte den gang, om Gud hadde en plan B om jeg ikke klarte plan A. Og svaret jeg fikk var at bibelen er full av eksempler på at Gud har en plan B. Det var ikke Guds vilje å sette inn en konge. Men han ga dem det. Og senere vet vi at kong David virkelig ble en mann etter Guds hjerte.

Takk for din nåde Gud!! Og takk for nye muligheter! Takk for gode ledere som ikke holder opp og be for din menighet. I dag ber jeg for alle kristne ledere. Fyll dem med Din visdom. Fyll dem med Din Hellige Ånds kraft. Velsigne dem i Jesu navn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar