lørdag 16. januar 2016

1.Sam 6

Du kan lese hele kapitlet her

Det er ganske rart å lese om hvor streng Gud var i gamle testamentet. Hvilket skremmende gudsbilde mange måtte ha? Er Gud den samme som han alltid har vært..? Elsket han sine barn like høyt den gangen som nå? Jeg tror det, ellers hadde han jo gitt dem opp.
Men ... elsket han bare sine? Altså Israel?

Jeg vet ikke om det er DHÅ som minner meg på dette, eller om det bare er mine egne tanker. Men, jeg kom på at Israel hadde en spesiell plass i Guds hjerte fordi Jesus skulle bli født der. Siden skulle frelsen gjelle for hele verden.

Det er umulig å forstå hele Guds plan.... jeg tenker på alle de som levde før Jesus kom. Hvilken sjanse har de fått? Blir de dømt etter en annen lov?
Og hva med alle de som aldri får høre om Jesus etter hans død?

Jeg tror på at Gud har kontroll, selv om jeg ikke forstår..
Jeg ber inderlig for mine, som har hørt om deg Gud, men likevel valgt å ta avstand. Herre, jeg løfter dem opp til deg og ber om at de igjen skal få kjenne deg!


Refleksjoner fra 2019 finner du her

1 kommentar:

  1. Jeg hørte en preken for noen søndager siden, om Israels historie. Gud valgte ut en mann (Abraham) og gjennom ham et hellig folk (Israel) Det gjorde han for å bane vei for Jesus. Gud er hellig, og derfor kunne han bare bli født gjennom et hellig folk.

    SvarSlett