lørdag 16. januar 2016

1.Mos.29

(fra 2019)

Vi har lest en del om relasjoner i de siste kapitlene i 1.Mosebok. I dagens kapittel handler det om forholdet mellom Jacob og hans onkel, og videre mellom Jacob og hans to koner.

 16 Nå hadde Laban to døtre; den eldste hette Lea, og den yngste hette Rakel. 17 Lea hadde milde øyne, men Rakel var velskapt og vakker.

Jeg har jo lært om Jacobs kjærlighet til Rakel, men har ikke lagt merke til Leas karakter. Hun hadde milde øyne, og vi sier jo gjerne at øynene er sjelens speil. Det må ha vært noe godt ved henne som Jacob ikke helt så. For han var blendet av Rakels skjønnhet :-)

Han vil gifte seg med henne, men blir lurt at sin onkel. Så ender han opp med begge to. 

Gud så skjønnheten i Lea :-) og velsigner henne.

31 Da Herren så at Lea ble tilsidesatt, åpnet han hennes morsliv; men Rakel fikk ikke barn. 32 Lea ble med barn og fødte en sønn, som hun kalte Ruben. «For Herren har sett min nød,» sa hun (hun fikk 4 sønner)

Det med relasjoner er ikke lett. Vi mennesker kan være ganske kompliserte... Herre, takk for at Du ser ALLE. I dag vil jeg be for de som føler seg lite sett og kanskje til og med tilsidesatt eller utstøtt. Herre hjelp dem til å finne trøst hos noen, la de bli sett og hørt. La de få smake og kjenne at Du Herre, ser dem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar