lørdag 16. januar 2016

Matt 5

Les hele teksten her

Veldig kjente ord. Kjenner jeg må lese dem flere ganger. Salig er de... og Jesus forteller at våre lengsler blir møtt. Er det ikke så? De som sørger skal trøstes osv

Men det er ikke bare trøst i disse versene - her ligger også utfordringer. Vi er jordens salt.
Også dette med at Jesus ikke er kommet for å oppheve loven. Han går til og med så langt som å si at vi i levesett bør langt overgå fariseerne. Lurer på hva Jesus mente da? Han som ofte kritiserte dem.

Han kritiserte dem mest for å være hellige på utsiden, mens innsiden var ... falsk. Det er kanskje dette Jesus mener? At vår ekthet langt må overgå? Og vår lengsel etter å leve slik Gud vil.

Det er lettere å etterstreve det, når jeg VET at jeg HELE TIDEN - også mens jeg strever med det jeg ikke får til - er I NÅDEN.

 Fra v.21 kan du lese hele teksten her;
En helt vanvittig tekst .... må jeg innrømme. Ekstrem rett og slett. Hvorfor tok Jesus så i? Var det for å vekke oss? Ta ting på virkelig alvor?

Jeg vet jo at Jesus ikke kunne mene det bokstavelig når han snakker om å rive ut øye, eller hogge av seg armen. Hvorfor brukte han så sterke uttrykk?

Og sammenligne det å være sint, med mord..?! Hvorfor tok han så i?

Og midt oppi alt dette radikale, sier han at vi skal elske våre fiender... og at det å elske andre langt fra er noe å rose seg av.


WOW sier jeg bare. For noen sterke og radikale ord! Hva er hovedbudskapet i dette?
Kjærlighet til medmennesker, og til Gud. Uansett hva jeg måtte tro at jeg har å skryte av - så har jeg ikke det. Jeg er ikke mer verdt enn noen annen. Det betyr ikke at jeg ikke har verdi - tvert i mot - vi har alle lik verdi. For vi kan ikke rose oss av noe for å oppnå mer hos Gud.

Jeg kan forstå disiplene som sjokkert sier til Jesus "Hvem kan da bli frelst?!" og Jesus har det forløsende ordet "For mennesker er det ikke mulig, men for Gud er ALT mulig" Det er Ham vi må stole på, mer enn noe annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar